izdana_ger

Nova knjiga: Sedam temelja uspješnog korporativnog restrukturiranja

Nakon točno 30 godina izašla je moja nova knjiga. Opet na njemačkom i opet na temu menadžmenta.

Nadovezujući se na 30 godina menadžerskog života, knjiga nudi praktičan vodič kako se temeljno strateško i strukturno restrukturiranje poduzeća može uspješno provesti. Budući da je svako poduzeće jedinstveno u svojoj jezgri i strukturi, knjiga ne nudi kontrolni spisak koji se obrađuje korak po korak. Umjesto toga, ona daje pregled specifičnih područja djelovanja koja bi poduzeća trebala prilagoditi svojim individualnim potrebama.

Konkretno, opisujem pristup korporativnom restrukturiranju koji je proizašao iz industrijske prakse, a sastoji od sedam gradivnih blokova (7P): plan, ljudi, particioniranje, procesi, platforme, portfelj i učinak. Odlučujući čimbenik za uspješno restrukturiranje je situacijski i individualni dizajn pojedinih sastavnih dijelova kako bi poduzeće moglo pravovremeno, brzo i učinkovito provesti potrebnu promjenu. Brojni primjeri iz poslovne prakse daju čitatelju ideje za prilagodbu gradivnih blokova te za učenje na mojim i tuđim pogreškama.

Knjiga je u izdanju renomiranog svjetskog izdavača Springer, a možete ju pronaći za sada na njemačkom jeziku na Amazonu ili kod izdavača


*Moje prethodno izdanje također se može pronaći na Amazonu ili kod izdavača.